Δελτίο Τύπου 15/03/2018

Αθήνα, Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

  Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Συλλόγου θεωρεί προσβλητική και καταδικάζει την άποψη περί οικειοποίησης του Συλλόγου από τα μέλη του ΔΣ, με απώτερο σκοπό την ιδιοτέλεια και το ίδιον όφελος, καταγγελία η οποία έλαβε χώρα κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση της 11ης Μαρτίου 2018.
Τα μέλη του ΔΣ καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, πάντα εθελοντικά, για την υλοποίηση του έργου του συλλόγου, όπως αυτό εκφράζεται ρητά από το καταστατικό, αγνοώντας τυχόν προσωπικό κόστος, όπως αυτό του χρόνου.
Λειτουργούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης, δρώντας με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, πραγματοποιώντας τη βούληση των μελών του Συλλόγου, η οποία εκφράζεται μέσω της Γενικής Συνέλευσης.
Από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης κρίνονται για το έργο που επιτελούν και σε αυτή λογοδοτούν. Οποιαδήποτε κριτική, θετική ή αρνητική, είναι αναγκαία και ευπρόσδεκτη, διότι προάγει τη λειτουργία του Συλλόγου και αποτρέπει την επανάληψη πιθανών λανθασμένων χειρισμών, στους οποίους άθελα του το ΔΣ μπορεί να υποπέσει.
Το ΔΣ ποτέ δεν υπεκφεύγει και αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν για οποιαδήποτε λάθη διαπράττει. Είναι λοιπόν φρόνιμο και δίκαιο οποιαδήποτε μομφή προς το ΔΣ να αποδίδεται επώνυμα, με αποδεικτικά στοιχεία, και προπάντων δημοσίως, συνθήκες οι οποίες εξασφαλίζονται, δια της φυσικής παρουσίας του καταγγέλλοντα, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Αν δεν ικανοποιούνται αυτές οι συνθήκες – προϋποθέσεις, αυτόματα η καταγγελία θεωρείται ανυπόστατη, ψευδής, ενέχει δόλο και προσβάλει την προσφορά, την τιμή και την υπόληψη των μελών του ΔΣ, ειδικά όταν η καταγγελία αναφέρεται σε θέματα διαφάνειας σχετικά με την οικονομική διαχείριση του Συλλόγου. Δυστυχώς, αυτός που βλάπτεται περισσότερο, με αυτά τα φαινόμενα, είναι ο Σύλλογος ως σύνολο, δυσχεραίνοντας το έργο του στους ήδη επιβαρυντικούς καιρούς που πορεύεται.

Με εκτίμηση,
το ΔΣ του Συλλόγου.

Posted in Ο σύλλογος and tagged .